Női dolgokban segítek.
A férfiak is női dolgok.

Női dolgokban segítek.
A férfiak is női dolgok.

Női dolgokban segítek.
A férfiak is női dolgok.

Arctorna

Formafüggő világunkban természetes, hogy teszünk a külsőnkért. Szinte minden Újévi fogadalomban szerepel a „és ezentúl eljárok a fitneszterembe” mondat. Szálkásra edzük a testünket, miközben az arcunk egyre gyűröttebb… Miért nem fejlesztjük az arcunk izmait, hogy az is rugalmas, feszes legyen? Tegyük teljessé az összhangot saját erőből, plasztikai beavatkozás helyett!

A tréning

Hogyan kezdjünk hozzá az arcedzéshez? Csak szakember irányításával! A tréner 12 óra alatt (általában heti 2x1 óra) megtanítja, begyakoroltatja a gyakorlatokat úgy, hogy az egyes arctájak mozgatása ne törje meg a többi részt. Fontos, hogy a gyakorlatok egyensúlya harmonikus „arcépítést” eredményezzen, ne keletkezzen asszimetria.

Ezután következhet az "edzés". Egy-egy alkalommal kb. 50-55 perc a gyakorlás kis csoportban (max. 10 fő).

Az optimális hatás elérése érdekében heti 2 alkalom javasolt, 5 hónapon át. Az eredményt 3 hét elteltével már látja saját magán, 3 hónap múlva pedig mások is észreveszik.

Várható eredmények

Az arcbőrünk rengeteg mimikai izmot fed, ezeket edzeni, rugalmasítani lehet, akár a test egyéb izmait. Ezt a képességet a céljaink szolgálatába állíthatjuk! Egyénre szabott gyakorlatokkal tetszőleges pontokon érhetünk el változást! Az arc karakterét természetesen nem változtathatjuk meg, de a szarkalábakat, a homlokráncokat kisimíthatjuk, a tokát visszahúzhatjuk, a megereszkedett állat feszesre tornáztathatjuk, a száj fölötti ráncokat izommal tölthetjük föl és a nyak izmait is ruganyossá edzhetjük!

A 30-32 esztendős korban elkezdett edzések segítségével elérheti, hogy legalább 45 éves koráig megőrzi a lányos arcát! Az évek előre haladtával érik az arc, de az edzett, erős izmok kirúgják magukat, tehát ha tornáztatja az arcizmait, legalább egy évtizeddel fiatalabbnak látszik, mint kortársai!

A változtatást elkezdeni sohasem késő! A változás minden korosztálynál, és mindkét nemnél látványos.

Az arcunkat magunk formázhatjuk! Sokkal több az arctorna, mint gyakorlatok összessége! Lehetőség arra, hogy tudatosan befolyásoljuk azt a véleményt, amit mások alkotnak meg rólunk az első pillantásra! Persze ez csak az egyik hozadéka, a másik ennél sokkal fontosabb, hogy nem alakul ki a külsőnk romlásával járó önbizalomvesztés, az amitől minden 40 évét betöltött nő fél.

Tartanak ettől a férfiak is, mert ma a fiatalság kultusza hamar elveszi tőlük az érvényesülés lehetőségét. De ők is formázhatják az arcukat, ez csak elhatározás kérdése, ráadásul az izmaik erősebbek, mint a női izmok, ezért az arcedzés hamarabb látszik rajtuk.

Veszélyek

A szakember vezetésével végzett arctornának semmiféle veszélye nincs! Azt tudni kell, hogy a tréningek igen erős izommunkát követelnek, hasonlót egy alakformázó testedzéséhez, mert az izmaink mindenütt hasonlóképpen működnek, tehát erős munka hatására fejlődnek. Az arcon ráadásul minden mindenhez közel van, kis területen dolgozunk, ezért pl. az állon végzett gyakorlatok hatással lehetnek a száj fölötti izmokra, a bőrre. Ki kellett tehát dolgozni egy védő rendszert, ami megakadályozza azt, hogy a bőr gyűrődjön, összetörjön. Ez az arctorna edzéseken tökéletesen megoldott!

Ha hozzá nem értő kezdi feszíteni, erőltetni az arcizmait, szakértelem híján ráncosra gyűri a bőrét, több kárt okoz magának, mint hasznot, emellett féloldalassá, formátlanná alakíthatja az arcát! A kárt csak hosszadalmas munkával lehet helyreállítani! Szakember segítsége nélkül NE kezdjen hozzá!

FONTOS! Amennyiben szem, állkapocsizületi, csigolya, vérnyomás, bőr (rosacea), problémája van, ill. plasztikai műtéten, botox kezelésen vagy egyéb arcbeavatkozáson esett át még az edzések elkezdése előtt konzultáljon kezelőorvosával, és mindenképpen tájékoztassa a trénert!